Anketnik.net - spletne ankete; ker ni vsaka spletna anketa naša anketa!
Pozdravljeni gost. Za prijavo uporabite obrazec spodaj! 
  Uvodna stran
  Kategorije
  Najboljših 10
  Anketni maraton
  Pomoč (FAQ)
Najdi si anketo

referendum elektrika sex poletje 10 gume evro ljubljanska borza počitnice 10 penis hrvaška počitnice vinjete si več ...
Anketa tedna
Kaj menite o letošnjem poletju (poletje 2014)?
zanič, samo dež (100%)
deževno, ampak lahko bi bilo slabše (0%)
dobro je ker ni vroče (0%)
nimam komentarja (0%)
Skupaj glasov: 1
komentarji
Hitri nasvet
Ustvarite zasebno anketo in nanjo povabite le ožji krog ljudi!
Več ...
Statistika strani
Uporabnikov: 2192
Akt. anket: 86469
Neakt. anket: 70875
Komentarjev: 183
Donacija
  Pomoč
Kazalo pomoči
Splošno o servisu Anketnik.net
- Kaj je to Anketnik.net?
- Zakaj spletno anketarstvo?
Zahteve in priporočila
- Kaj potrebujem za ogled strani Anketnik.net?
Registracija novega uporabnika
- Kako začeti ...
- Izpolnil sem registracijski obrazec, vendar na e-mail naslov nisem prejel aktivacijske povezave, kaj sedaj?
Ankete
- Kako začeti ...
- Zasebna ali javna?
- Kaj je to datum začetka/zaključka ankete?
- Zakaj naj (ne) omogočim komentarje anket?
Vključevanje anket na spletno stran
- Kako začeti ...
- Kam prekopiram HTML kodo?
- Anketa se ne prikazuje pravilno oz. se sploh ne ...
Imenik
- Čemu imenik oseb poleg anket?
- Koga dodati v imenik?
Varnost glasovanja in preprečevanje poneverb
- Ali je glasovanje/glasovalca mogoče izslediti?
- Kaj pa poneverbe, lahko ista oseba glasuje večkrat?
Komentarji in ocene
- Čemu ocene?
- Čemu komentarji?
- Zakaj moram najprej glasovati, da lahko preberem/pišem komentarje?
- Lahko repliciram na komentar drugega uporabnika?
Označbe
- Čemu označbe?
- Kdo lahko dodaja označbe?
- Kaj naj napišem v označbe?

Splošno o servisu Anketnik.net
Kaj je to Anketnik.net?
Anketnik.net je spletni servis, ki ponuja brezplačne storitve spletnega anketarstva. Servis uporabnikom omogoča ustvarjanje novih, javnih ali zasebnih anket ter komentiranje in ocenjevanje obstoječih. Javne ankete lahko uporabniki vključijo v svoje obstoječe spletne strani ali bloge.
Zakaj spletno anketarstvo?
Primer 1: Francka je študentka višjega letnika X fakultete, na semester mora opraviti v povprečju eno raziskovalno nalogo. Zahteva raziskovalne naloge je tudi javnomnenjska anketa, ki naj pokriva čim širši spekter oseb. Francka je uporabnica spletnega servisa Anketnik.net, s pomočjo urejevalnika anket ustvari javno anketo, ki je vidna na naših straneh širokemu krogu obiskovalcev. Poleg tega Francka anketo vključi na svojo spletno stran, kjer jo še dodatno promovira. V mesecu dni na anketo odgovori tisoč (1000) različnih oseb, kar daje Francki trdno in verodostojno izhodišče za pisanje raziskovalne naloge.
Primer 2: Jože je samostojni podjetnik, ukvarja se s storitveno dejavnostjo. Rad preizkuša nove storiteve, in za uspeh potrebuje dober odziv strank. Jože je naš uporabnik, s pomočjo urejevalnika imenika si v bazo dodaja e-mail naslove svojih obstoječih strank. Preden uvede novo storitev, Jože ustvari zasebno anketo s povabili, ki jih naš sistem avtomatično pošlje na e-mail naslove njegovih strank. Povabljenci se na anketo odzovejo in izrazijo svoje mnenje. Jože, kot dober pojetnik, upošteva mnenja svojih strank in temu primerno prilagodi svojo storitev.
Primer 3: Maja je osnovnošolka. Veliko svojega časa preživi za računalnikom, kjer se pogovarja s sošolci in vrstniki iz cele države. Maja je naša uporabnica, ko doda nov kontakt v svoj chat program, doda kontakt tudi v svoj imenik na naših straneh. Kot vsako najstnico, tudi Majo grizejo dvomi o mnenju drugih o njeni novi frizuri. Ni problema ... Maja ustvari novo zasebno anketo in na odgovarjanje povabi svoje prijatelje; prijatelji odgovorijo po svojem prepričanju in Maja sedaj ve, da je njena nova frizura večini boljša/lepša od prejšnje.

Zahteve in priporočila
Kaj potrebujem za ogled strani Anketnik.net?
Samoumevno potrebujete računalnik in dostop do interneta, poleg tega potrebujete še najnovejši rod spletnih brskalnikov. Mi vam priporočamo Opero (verzija 9.0 in več) ali Firefox (verzija 2.0 ali več). V kolikor uporabljate MS Internet Explorer, poskrbite da bo le-ta verzije 7.0 oz. višje!
Uporabite lahko tudi druge brskalnike (Safari, Konqueror, ...) v kolikor ti podpirajo JavaScript, CSS in XHTML tehnologije.

Registracija novega uporabnika
Kako začeti ...
Če želite postati uporabnik našega spletnega servisa se morate najprej registrirati. Na tej strani preberite pogoje uporabe in pravilno izpolnite obrazec. Na vpisan e-mail naslov boste prejeli aktivacijsko povezavo, s katero dokončno ustvarite nov uporabniški račun.
Izpolnil sem registracijski obrazec, vendar na e-mail naslov nisem prejel aktivacijske povezave, kaj sedaj?
V kolikor ste 100% prepričani, da ste vpisali prav e-mail naslov in da vaš ponudnik e-pošte deluje, preverite ali se mogoče sporočilo nahaja v mapi SPAM (junk mail, nezaželena pošta, filtrirano ...)! V kolikor tudi tam ni našega sporočila, prosimo da nas o tem obvestite na e-mail naslov: podpora@anketnik.net!

Ankete
Kako začeti ...
Ko uspešno opravite registracijo in se prvič prijavite, lahko pričnete ustvarjati nove ankete. V svojem uporabniškem meniju (desno zgoraj) imate povezavo, ki vam odpre "urejevalnik anket". V urejevalniku imate razvrščene aktivne in neaktive ankete, zgoraj desno nad vsakim seznamom pa je povezava za ustvarjanje nove ankete (zelen plus znak) - po kliku nanjo pridete v okno za ustvarjanje nove ankete.
Zasebna ali javna?
Odločitev med zasebno ali javno anketo je vaša. Javna anketa je namenjena širokemu krogu ljudi, ki jih tvorijo obiskovalci naše (ali vaše) strani. Javna anketa je vidna vsakomur, prav tako lahko nanjo glasuje vsak.
Zasebna anketa je namenjena ožjemu krogu ljudi, ki jih izbere uporabnik sam. Zasebno anketo torej vidijo in nanjo glasujejo le osebe s povabilom. Povabila dobijo izbrane osebe na e-mail naslov, del povabila sestavlja avtorizacijska koda, ki je edinstvena za vsakega povabljenca. Za približno predstavo kako uporabiti zasebne ankete, si preberite primera 2 in 3 v razdelku "Zakaj spletno anketarstvo?".
Kaj je to datum začetka/zaključka ankete?
Datuma začetka in zaključka ankete označujeta interval v katerem je na anketo možno glasovati. V času izven tega intervala bo anketa neaktivna; še vedno bo vidna (skupaj z rezultati) le glasovanje nanjo bo onemogočeno.
Zakaj naj (ne) omogočim komentarje anket?
Komentarji so koristen vir povratnih informacij tako za avtorja ankete kot tudi za ostale. Komentiranje ankete je dovoljeno samo uporabnikom našega spletnega servisa. Na splošno priporočamo, da omogočite komentarje, v kolikor pa tega iz kakršnihkoli razlogov ne želite imate tudi to opcijo. Za več informacij si poglejte še razdelek "Komentarji".

Vključevanje anket na spletno stran
Kako začeti ...
Vsako javno anketo lahko s pomočjo generirane HTML kode vključite na spletno stran. Do generatorja HTML kode pridete tako, da v "Urejevalniku anket" kliknete na modro ikono (lojtra obdana z znakoma <>) v razdelku "Ukazi", poleg ankete katero želite vključiti na vašo spletno stran!
Kam prekopiram HTML kodo?
Generirano kodo vključite v obstoječo HTML kodo vaše strani na mestu kjer želite, da se anketa pojavi (ne vključujte jo kot tekst ampak kot del HTML kode - v urejevalniku spletnih strani izberite opcijo HTML code ali podobno).
Anketa se ne prikazuje pravilno oz. se sploh ne ...
Najprej naložite stran na spletni strežnik, saj se lokalno anketa ne bo prikazala. Če se napaka še vedno pojavlja, ste HTML kodo nepravilno vključili oz. je koda pomankljiva. Poskusite vključiti kodo na drugo mesto na spletni strani, oz. kontaktirajte našo podporo za pomoč na e-mail naslov: podpora@anketnik.net !

Imenik
Čemu imenik oseb poleg anket?
Dejstvo, da omogočamo tudi zasebne ankete, pogojuje tudi uporabo imenika. Glasovanje na zasebne ankete je namreč omogočeno samo osebam, ki ste jih predhodno izbrali iz imenika.
Koga dodati v imenik?
V imenik dodajte osebe, ki jih poznate in za katere menite, da so pripravljene odgovarjati na vaše ankete. Poslana povabila za glasovanje na zasebno anketo bodo vsebovala vaše uporabniško ime, navidezno pa bodo poslana z vašega e-mail naslova!
Pomembno: spletni servis Anketnik.net ne podpira SPAMa, zato bodo vsi uporabniki, ki ne spoštujejo pravil o nezaželeni elektronski pošti kaznovani z ukinitvijo članskega računa! Za podrobnosti o tej tematki, si oglejte še stran s pogoji uporabe naših storitev!

Varnost glasovanja in preprečevanje poneverb
Ali je glasovanje/glasovalca mogoče izslediti?
Vsak glas je v skladu z varstvom osebnih in drugih pomembnih podatkov neizsledljiv. Glasovanje je torej anonimno in tako avtor ankete, kot tudi drugi obiskovalci in uporabniki (tudi osebje Anketnika.net) nimajo vpogleda v podatke, ki bi razkrili, kako je kdo glasoval!
Kaj pa poneverbe, lahko ista oseba glasuje večkrat?
Posebej za spletni servis Anketnik.net je bil razvit zaščitni sistem imenovan TroŠčitTM, ki je po našem prepričanju trenutno najbolj zanesljiva zaščita pred poneverbami glasov. Vsako glasovanje ustvari sistem treh ločenih zapor, ki preprečujejo nadalnje glasovanje na isto anketo. V kolikor se katera (ali celo dve) od teh zapor poruši, obsoječ-i/a še vedno zagotavlja(ta) trdno zaščito pred nadaljnim glasovanjem. Več o TroŠčitu si lahko preberete na posebnih straneh!

Komentarji in ocene
Čemu ocene?
Dejstva, da so tudi ankete dobre in slabe ne moremo kar spregledati. Zaradi tega smo uporabnikom omogočili možnost ocenjanja anket po lestvici od 1 pa do 5 (zvezdice). Uporabnikom priporočamo, da ocenijo vse ankete, ki so si jih ogledali, saj s tem pripomorejo k dvigu kakovosti naših storitev.
Čemu komentarji?
Komentarji dajejo povratne informacije avtorju ankete in drugim osebam, ki glasujejo na anketo. Komentarji so tudi primerni za sporočanje mnenj o določenem odgovoru v anketi itd.
Zakaj moram najprej glasovati, da lahko preberem/pišem komentarje?
Komentarji, tudi tisti čisto nedolžni, ponujajo določene sugestije k odgovorom, ki jih ponuja anketa. Glasovalca tako komentarji predvidoma zmedejo oz. ga lahko usmerijo k določenemu prepričanju; zaradi tega je ogled komentarjev možen šele po glasovanju.
Lahko repliciram na komentar drugega uporabnika?
Replike so možne in dovoljene v določenih mejah. Prepiri zaradi različnih stališč niso zaželeni, v kolikor bi radi z določenim uporabnikom nekaj razčistili ali ga neposredno vprašali se poslužite zasebnih sporočil.

Označbe
Čemu označbe?
Označbe (tag(s) oz tagi) so besede oziroma besedne zveze, ki so neposredno povezane z vsebino ankete. Označbe so pomemben del ankete saj se v njih lako pojavijo kjučne besede, ki jih drugače v anketi ni. Spletni iskalniki in naš interni iskalnik pri iskanju upoštevajo tudi označbe, zato z označbami dosežemo večjo priljubljenost ankete (posledično več glasov in ocen). Označbe tudi povezujejo vsebino večih anket, klik na označbo namreč pokaže vse sorodne ankete.
Kdo lahko dodaja označbe?
Označbe lahko dodaja vsak registriran in prijavljen uporabnik. Na začetku, ob generiranju ankete, pa lahko označbe ustvari avtor ankete.
Kaj naj napišem v označbe?
V označbe se vpisujejo kjučne besede oz. besedne zveze, ki so neposredno povezane z vsebino ankete. Če je vsebina ankete povezana s poletnim dopustom v označbe napišemo npr. "morje", "kopalni turizem", "dopust" ... ! Besede oz. besedne zveze naj bodo ločene z vejico.
Prijava
Uporabnik:
Geslo:


Nov uporabnik | Geslo?

Oglas sponzorja

© Tišina Webdesign 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 - Anketnik.net

Za vsebino posamezne spletne ankete na straneh Anketnik.net je odgovoren izključno njen avtor. Vsaka spletna anketa je zaščitena z zakonom o avtorskih pravicah! Več ...